Стенд за измерване на геометрия Easy 3D+ NEW

Кат. номер: Easy 3D+
BEISSBARTH

NEW Стенд за измерване на геометрия Easy 3D+. 

Ново поколение 3D стенд за геометрия от BEISSBARTH

 

Нови възможности:

1. Нов графичен интерфейс Smart Align Software заимстван от най-високия клас стендове за геометрия BEISSBARTH TOUCHLESS. 

2. Напълно автоматично измерване на геометрия без въвеждане на данни от клавиатурата. След края на цикъла автоматично се рестартира софтуера за следващия автомобил.

3. Smart Test с таймер - измерване на геометрия на автомобила в рамките на минута.

4. 3D технология с 12 камерна система.

 

Варианти:

- 1690700076 Easy 3D+ Excellence - напълно окомплектован 3D стенд за геометрия: работен кабинет, 3D измервателни глави 2 бр., 4 бр. таргети,  27" монитор, компютърна конфигурация с принтер, фикстор за спирачен педал, фиксатор за волана, мултифункционални 4 точкови захвати, 16 бр. специални двустранни челюсти за 4 точкови захвати, 4 бр. магнитни захвати, 2 бр. предни въртящи се плочи, адаптори за подемник, дистанционно управление, кабели 15 м, протектор за кабинет.

- 1690700078 Easy 3D+ Standard - 3D стенд за геометрия: работен кабинет, 3D измервателни глави 2 бр., 4 бр. таргети,  27" монитор, компютърна конфигурация с принтер, фикстор за спирачен педал, фиксатор за волана.

- 1690700080 Easy 3D+ Flex - 3D стенд за геометрия: работен кабинет, 3D измервателни глави 2 бр., 4 бр. таргети, фикстор за спирачен педал, фиксатор за волана.

- 1690700082 Easy 3D+ Kit - 3D стенд за геометрия: 3D измервателни глави 2 бр., 4 бр. таргети, трансфер на данни от measurement box на таблет / PC едновременно чрез Bluetooth и WLAN.

 

Истинската 3-измерна система за измерване геометрията на ходовата част за леки и лекотоварни автомобили с междуосие до 4,6 м (Sprinter = 4.325 м) и компенсация на биенето на джантата в движение. Комплексно измерване на геометрията на ходовата част на превозното средство по 18 параметъра с директно сравняване на фабричните и действително измерените стойности на цветен 27” монитор. Инфрачервена връзка между измерителните глави. Собствена база данни за над 25 000 марки и модели автомобили. Стендът е монтиран върху подвижен шкаф и се предлага с комплект измервателни глави със стерео CCD – камери и референтна система, 4 бр. измервателни табла за разстояние между колелата до 3,4 м, приспособление за блокиране на волана, приспособление за блокиране на спирачен педал, цветен принтер, ръководство за експлоатация на немски и български език,СD с лицензиран WINDOWS 10 и защитен програмен софтуер.

Софтуерът на Easy 3D+ :

Дигитална обработка на изображението.

Видът измерване може да бъде избран според нуждите: воденe от програмата, бързо или по избор.

Прегледно изображение на стойностите с едър шрифт

Реглаж на надлъжния и страничния наклон при освободени колела

Реглаж на сходимостта при навит волан

Предназначение:

Easy 3D+ е 3-D-измерителна система с триангулация за всяко колело, т.е. две камери гледат всяко табло. Ъгълът и разстоянието на двете камери са зададени, така че чрез триангулация се определят ъгълът и разстоянието до точките на всяко табло. Всяка измерителна глава има референтна система, състояща се от 2 CCD камери. Едната камера измерва напречната сходимост към другите глави; две махала определят центъра на тежестта и така се определя позицията на сензорите. Стерео камерата вижда разположението на оста на въртене на колелото. Измервателните табла имат непознат шаблон от точки. Поради това винаги трябва да се прави компенсация за изучаване на шаблона от точки. Процедурата е патентована от Бош и се нарича „структура от движението”. Благодарение на референтната система главите на Easy 3D+ са мобилни и не е задължително да се монти рат към подемник. Подемниците за измерване на геометрията са обордвани със специални носачи и кабели. Главите могат да бъдат свалени лесно и подемникът да се освободи за други дейности. За фиксиране към подемника е необходимо одобрението на неговия производител.

Технически данни:

Размери на шкафа със 27” цветен монитор    1180 х 770 х 1520 mm

Тегло: ок. 110 кг                  

Цвят: RAL 7011 /сиво/ RAL 5015 /синьо/

Електрозахранване:      220/240 V 50/60 Hz, 0,5 kW

Размери на колелото – работен обсег за всички леки и лекотоварни автомобили от 13” до 22” опция до 28”

Вижте някои от топ брандовете, с които работим:
Запитване за:

Стенд за измерване на геометрия Easy 3D+ NEW